Tinc por

Si, ho reconec… tinc por.

És normal i natural, el ser humà cada cop que camina per una àrea desconeguda te por… Un trader n’ha de passar per moltes, i superar-les… aquesta estic segur que em costarà molt.

Tinc por, tinc por de guanyar, tinc por d’estar guanyant…

Reconec que quan veia persones guanyadores, pensava… que es deu sentir quan guanyes seguit? I ara que porto una bona ratxa… només tinc vertigen.

Sembla que et falti la patacada, estic cada dia mirant enrere i pensant… quan arribarà?

El perquè? No el se… han estat tants anys de què a la mínima que et va bé, va i no toques de peus a terra no, directe al clot de nou… que ara se’m fa rar que no passi res d’això.

Això no vol dir que no tingui dies negatius, vol dir que mes a mes l’acabo bé, com vull. I és una sensació nova… i collons, pensava que quan arribi el moment, estaria alegre i content… i doncs no, ara estic cagat.

Quan tot sortia malament, doncs mira… pensaves, ja n’hi haurà un de bo. Quan ja anaves 50-50 era molt pesat, ara bé, ara no… i així, sensació pesada… no et donava temps ni a fer-te il·lusions, ràpid queies; ha estat la pitjor època… perquè no ho fas tan malament com per a dir que ets un negat, però prou bé per dir que fas alguna cosa amb sentit… i la veritat et fa repensar moltes coses.

Al final com qui no vol la cosa, i sense saber el perquè… comences a recollir tot el sembrat. No puc dir quin dia va ser clau i vaig fer el canvi de xip, ha estat primer un mes, després dos, tres… i així fins avui. Veus que després de la llarga travessa del desert de cop estàs a l’oasi, i clar… ah estat tan llarga… tan dura… que no saps si és un miratge o no, però és molt bonic.

Això no vol dir que de cop em pugui trobar de nou en una de les dues etapes anteriors, de fet amb molta gent qui he parlat… de tant en tant alguna caiguda ha tingut… però bé, espero que sigui ja sigui la construcció de la casa basada en uns bons fonaments.

I tot això ho dic per diferents coses, el camí ha evolucionat quan menys buscava evolucionar i m’he basat més a fer les coses que tocaven; i sobretot, el més important de tot… ha estat la disciplina, per a mi ser completament disciplinat et canvia en el trading. Primer et fa no perdre, i després et fa guanyar. I hi ha altres variables que han ajudat… però si ho he de resumir… a qualsevol persona… sempre, sempre li comento aquestes dues, per a mi són essencials.

I si, permet-me acabar dient-te que tot i això i tot el que t’he dit encara tinc por. No, no són dubtes de mi, se el que faig, porto temps fent el mateix… encenc, faig el que toca, apago i me’n vaig, sigui quin sigui el resultat… però permet-me tenir por, perquè al mercat… mai se li ha de perdre el respecte.

  2 comments for “Tinc por

 1. Joan Monse
  01/07/2016 at 11:27

  Estimat Francesc, reflexions com aquestes són les que ens obren els ulls als novells. Perfecte paral.lelisme: “SEMPRE respecte al mercat”, igual que SEMPRE respecte a la mar, també “fascinant i imprevisible”. Enhorabona i una abraçada!!

  • tradingcatala.cat
   01/07/2016 at 12:06

   Moltes gràcies Joan, el mercat ja m’ha demostrat moltes vegades del que és capaç… sempre molt de respecte al que pot ocasionar-te.
   salut!

Deixa un comentari

Translate »
%d bloggers like this: