Operar en el mercat

Arribat el punt en què creus que saps llegir i interpretar el mercat arriba el moment d’operar, o el que es diu simplement… donar-li al botó.

Hi ha qui opera amb creuaments de mitjanes, amb senyals d’indicadors, etc… val ho respecto però a mi m’agrada prendre la decisió i assumir el resultat, per a bé o per a mal… no perquè m’ho digui un altre (en aquest cas un indicador).

Hi ha qui opera figures, una bandera, una espatlla cap espatlla, un triangle… bé, estan molt bé aquestes figures, però em sorgeix un problema a part que no m’agraden, i és que si jo veig aquesta figura 50 mil persones (per no dir-ne més) també la veuen i la poden operar, i encara pitjor… poden operar-la en contra, i poden saber on tenen el stop la majoria de gent que l’opera…

Un cop feta la meva consideració que és meva i personal, ja que cadascú pot operar com més be li funciona, jo em baso a operar mirant l’oferta i la demanda.

A mi, aquest mètode em deixa una lliure interpretació perquè està clar que es pot operar en qualsevol lloc i condició sempre que tinguem clar una clara divergència entre les dues forces. Mitjançant aquest mètode l’operativa pot ser de mil maneres, i operar diferents situacions… com intento ser molt simple… només en busco una, una tendència i un retrocés, i punt.

entrada

En la foto que he posat podem observar clarament una tendència, pressiona una força (en aquest cas l’oferta) i en la primera fletxa vermella ja podem veure que no hi ha demanda.

I torna a pressionar novament l’oferta, un segon impuls. Ja tenim un indici i una confirmació.

Ara s’ha d’esperar el que diu el meu “sensei” Víctor… que una de les dues forces caigui apallissada, nosaltres entrarem a rematar-la.

En la segona fletxa vermella podem veure com no hi ha clarament demanda, dons a partir d’aquí tenim una gran probabilitat de poder entrar i sortir guanyadors en una trade.

Ara pots operar en el TF que vulguis, buscar més o menys confirmació, posar el teu stop per tècnic, per money managment… el que sigui… però la zona a esperar i entrar és aquesta!

Gloria o mort!

Aquí es tracta de donar-li al botó i amb confiança, com més por tinguis, més dubtis, pitjor entraràs. Com més confirmació busquis estaràs en el mateix punt que molta gent, la majoria busquen aquesta confirmació… però aquí res és segur, per tant com abans decideixis, en millor posició et trobaràs per a gestionar la teva trade.

On sortir? Doncs cada persona és un món, alguns poses un profit fix i o el preu el toca o res, o d’altres surten quan surt un volum contrari alt, o arriba a una zona, a una línia…

No és la meva intenció formar ningú, per tant has de ser tu que t’has de conèixer i saber que et va millor, jo només et dic el que a mi em va i em funciona bé.

Espero que t’interessi i et serveixi.

  3 comments for “Operar en el mercat

 1. Jordi_jungle
  07/05/2015 at 09:20

  Bon dia!

  Mira que sembla fàcil així explicat, lo difícil com dius és trobar la manera que personalment ens vagi bé a cadasqú.
  Molt assenyada la reflexió sobre les figures que tothom sap! i que el diner intel.ligent aprofitar per fer saltar els stops i buidar-nos les butxaces!

  Per cert, TF? Time frame? ó el que és le mateix i en català: Període de temps ?

  Gràcies.

  • Trading Català
   07/05/2015 at 10:41

   Molt bon dia!

   Com ve dius i jo vaig poder comprovar en el seu dia, és molt fàcil veure-ho i té la seva lògica; sobretot en un gràfic ja realitzat (paper trading). Però la veritat és que costa molt més veure-ho en un gràfic formant-se.
   El tema de les figures, directrius, etc… jo sempre penso que si tothom o veu, poden fer-ho servir per jugar a la nostra contra; moltes vegades dilaten aquestes zones simplement perquè saben que aquí un % elevat de gent ha entrat i d’aquesta manera s’emportaran els seus stops.
   Un dels problemes al escriure aquest bloc són els termes a utilitzar, podem buscar la traducció al català, algunes literals, però moltes vegades tiro de l’anglès que són termes molt utilitzats i és fàcil saber de què es parla. Per altra banda així salto una mica per damunt el traductor automàtic que a vegades dona algun problema.
   En aquest cas TF es refereix molt bé com dius a l’escala de temps del gràfic, que pot ser d’un, dos, tres cinc, quinze, seixanta… minuts.

   Moltes gràcies per escriure. Salut

 2. 08/05/2015 at 12:35

  Muy buen post, claro y conciso

Deixa un comentari

Translate »
%d bloggers like this: