L’home que plantava arbres

Autor: Jean Giono

Per a començar aquesta nova secció us porto un llibre que és molt curt, més aviat és un relat que tot i ser breu… aporta molt.

Ens endinsem en la història d’un personatge que recorrent uns paisatges italians coneix un home tranquil, solitari, callat… Encuriosit intenta saber-ne més d’ell i va observant el que fa.

L’home es dedica a seleccionar glans, les millors que troba destriant-les molt bé amb un criteri molt escrupolós, les analitzava al detall per quedar-se només amb les que per a ell són les més perfectes.

De la mateixa manera que fa aquest home, nosaltres hem de tenir la mateixa exigència en les trades que agafem, ser molt escrupolosos i exigir-li molt al mercat. Només de les bones trades en naixeran uns bons profits.

Aquest home cultivava una terra que no era seva, la veritat ben poc l’importava… ell recol·lectava les seves glans, anava al lloc on s’havia quedat al dia anterior i continuava plantant. No mirava enrere mirant el que havia plantat, ni mirava si li quedava molt per plantar… Tenia clar que ell plantava els arbres i que quan se l’hi acabes un prat, començaria per un altre.

Seguint aquest exemple, hem de tenir clar que fem el que fem és molt important aprendre a fer el mateix sense importar el resultat, saps que a la llarga el teu bosc florirà.

L’home plantava les seves 100 llavors i descansava, no plantava sense fi, no… ell plantava molt conscientment fent el treball d’una formiga.

Busquem doncs un horari i unes operacions a fer, i donem-nos per contents per com ha anat el dia. Per molt més que vulguem cultivar trades, no tindrem millors resultats.

Ell, sabia perfectament que de les glans que plantava ni hi havien que mai sortirien, ni havia que sortirien però no acabarien mai amb arbre, però també tenia molt clar que al final sempre surt el bosc.

Nosaltres hem de tenir clar que en el nostre bosc de trades n’hi haurà de dolentes, de bones que acaben malament i de molt bones trades, i això és així i no es pot fer més. La mateixa natura ens ho ensenya.

Per tant ara només et queda llegir-te el llibre per a saber quin és el resultat final… Pensa que també pot ser el teu resultat.

Deixa un comentari

Translate »
%d bloggers like this: