Gestió del capital d’un compte

El més normal quan obres un compte a un broker és que… agafes, l’obres, poses tots els diners allí i… a operar…

Diguem desconfiat, o el que vulguis… però des del primer moment jo vaig tenir clar que jo no ho faria així.

El que vaig fer es agafar una part del meu capital, i el vaig trossejar, i vaig crear uns paquetets. Aquests paquets m’havien de permetre no perdre el capital (la part que vaig destinar a aprendre) el primer més i donar-me crèdit en un llarg temps, a part em retenia una quantitat de capital per quan els números m’acompanyessin poder acompanyar-me.

Un cop tenim aquest paquetet que pot ser de 50, 100, 200, 500 €… el que sigui acord al teu capital s’ingressa al broker i vas operant, i és el capital que et permets perdre al mes. Que el dia 2 ja està tot gastat amb stops… doncs simular fins al dia 31, que es el dia 15… el mateix.

Que ha passat tot el mes i segueixes viu? No ingresses re, has fet una bona feina i has de seguir aguantant aquest capital o multiplicar-lo.

Els ingressos només es realitzen el dia 1, quan no hi ha “cash” a simular.

Que s’aconsegueix amb això? Imaginat que tens 500, o 1000, o 6.000 o 20.000 €… probablement pots perdre-ho tot en els primers mesos, setmanes o pitjor… dies. El que busques és poder aguantar el teu pas a real, que sempre és molt dur i que aquest temps sigui el més llarg possible per a què t’hi acostumis i puguis sobreviure en aquest món.

Així doncs si agafem l’exemple de 1.000€ i el dividim en 10 paquets de 100€, tens 10 mesos per demostrar-te que pots operar en real, molt millor que perdre’ls el primer mes no? Estàs canviant un mes de real (30 dies) per quasi un any (300 dies).

Aquí tot és habilitat i constància, i això només s’aconsegueix amb temps… per tant fes que el temps sigui el més llarg possible per aconseguir el teu objectiu.

I fins aquí el meu sistema…

Però et donaré un altre creat per @Ruralbroker que és molt millor.

El sistema es basa en només tenir en el broker les garanties que et permetin operar i es sumen els stops setmanals que estàs disposat a perdre. Com a exemple podríem dir que si un actiu de CFD’s de garanties necessita 100€ i com a molt et permets perdre 5 stops de 10€ al broker i tindràs 150€… SEMPRE!

Així, quan arribi el divendres, el que faràs és si hi ha més de 150 retirar el sobrant, i si hi ha menys de 150 ingressar el faltant, i així cada dilluns comences de zero.

Si durant la setmana et quedes sense capital per operar, o sigui que has perdut 5 stops en aquest cas; deixes d’operar (o passes a simular).

Aquest sistema molt més acurat, compleix el requisit de l’anterior, salvar el teu capital; però té unes peculiaritats que li donen una potència molt bona: et permet protegir-te d’un dia de bogeria o no li pares de donar al botó, a la cinquena operació dolenta et deix fora; et protegeix d’una saltada de stop en no contrapartida del mercat si passa això no pots perdre molt més del que hi ha, pel que ràpidament et saltarà el missatge de “sense garanties”; i també et protegeix del tancament del broker i que tot el teu capital es quedi atrapat, ja que el tens tu al teu compte.

Espero que aquesta forma de gestionar el capital del teu dia a dia en el trading et serveixi per aconseguir el teu objectiu, i dormir tranquil per la nit.

Deixa un comentari

Translate »
%d bloggers like this: