En què invertir?

Et recordo … igual que en l’anterior post… que no has de posar ni un sol € encara en cap lloc, simplement estàs començant a aterrar en aquest món.

Et vaig recomanar que per començar comencessis a revisar mercats i comencessis a veure que faries tu en els mateixos.

No entraré en matèria sobre el que has de fer (encara no), el que si et deixaré és una mica del que crec que és millor mirar per elegir on dedicaràs les teves hores de pantalla.

Cada trader és un món, i evidentment no tots som iguals… per tant el que et diré és el que jo crec que és millor, però la meva no és l’única veritat existent.

A veure, deixem endevinar… si ara sense saber res et pregunto: En què invertiries? Segurament em diràs en alguna empresa espanyola, o sigui en accions. Tranquil no passa res, els que de cop descobrim el trading i ens sentim abromats per la varietat en què pots invertir acostumem a tirar pel conegut, el que ens ensenyen a la TV i les pàgines salmó, així que … accions.
Si et preguntes sobre quin índex invertiries? Segurament el Ibex35, normal… és l’únic que coneixes, i també les empreses que en ell cotitzen.
Tens els mateixos prejudicis que jo quan vaig començar… agafa’ls, els emboliques… fas un llacet… i al container! Sempre pots tornar a remenar la merda quan vulguis, però ara intenta avançar una mica.
Jo vaig començar simulant accions, i em va anar perfecte, massa! Totes del ibex35, cada matí llegia els diaris econòmics i pum a comprar o a vendre… que il·lús… mare meva… (ara no toca parlar de mi).

Les accions pots començar oblidant-les, evidentment faràs el que vulguis… però jo no posaria ni un euro a una cosa que no te el valor real de l’empresa en la qual estàs invertint i sobretot que avui hi és i demà no… (i no m’estendré més, crec que amb el que he dit és suficient per descartar-les).
Et recordo que tu (com jo) no tens ni idea de res, per tant has d’anar cap a un camí on tinguis les menors traves possibles, ja que en aquest món n’està ple, per tant reduïm-les no?

Avui comences i compres les teves accions d’una empresa… estàs feliç, content, a mes la TV et diu que aquesta empresa és puntera, i la premsa salmó et recomana la seva compra, has fet la inversió de la teva vida, en el teu primer dia, i en un preu excel·lent. L’endemà t’aixeques i resulta que l’empresa era mig fantasma i ha quebrat, la cotització ha quedat suspesa, l’empresa eliminada i els teus diners s’han esfumat… doncs res, digues adéu al teu somni…
Desperta! Només ha sigut un mal son, sempre que no hagis començat per les accions clar….

Vinga anem pel que crec que és la millor forma d’invertir… els índexs.
Un índex incorpora les empreses d’un país, d’un sector… amb l’avantatge que si una desapareix, és dèbil, etc… sempre és intercanviada per un altre. Molt millor no?

Llavors ara a quin índex invertim? ibex, dax, stox, cac, dow jones, sp, nasdaq…. si arribes a aquest punt crec que ja et deixo fer el que vulguis però… si home! Si m’estàs llegint, et donaré la tabarra una miqueta no?

A l’hora d’invertir en un índex has de tenir en compte dues coses sobretot (per a mi).
La primera que es negociïn una gran quantitat de transaccions, a més quantitat millor doncs és menys manejable. De moment ens centrarem en què tu tens 1 i un altre 100.000, aquest segon et pot girar el mercat amb el seu poder, per tant en un lloc on el seu poder es vegi limitat davant de moltes persones com ell a tu t’iguala a forces (no és tant com igualar, però no et deix en tanta inferioritat).
La segona has de recordar la història del missatge i el cotxe. Aquí dependrà molt de com ets tu i quin mercat et fa sentir millor, més o menys volàtil, més o menys ràpid…

Jo després de voltar molt, m’he quedat amb el DAX, és el mercat que em defineix millor com a trader, ja t’aniré descobrint les seves virtuts…

Podràs invertir també en divises, bons, matèries, menjar… buf… cal? Apa ja t’he explicat el més important. Seguim?

La forma d’invertir és molt variada principalment futurs, cfd’s i opcions. Et vaig descartant, per arribar a el millor… et sembla bé? (només unes pinzellades)

Les opcions no m’agraden gens, és com “apostar” (em dóna aquesta sensació), estar en un casino i dir si la vola és vermella o negre… no he vingut aquí a fer això, ho sento.

Els CFD’s són contractes per diferència. El gran avantatge és que per invertir en un índex (per exemple) necessitaràs menys diners, principalment és el perquè molta gent els fa servir, i és una bona forma d’iniciar-se per arriscar poc capital; però tenen el gran desavantatge que és com un mercat fictici, te’l genera el teu broker replicant-lo. Aquí ja entraríem amb el tema dels creadors de mercat etc… (ara no toca).

Els futurs són la millor forma per invertir per mi, és un mercat on tots els brokers operen per tant tots et serveixen el mateix preu en el mateix moment, tots et donen la mateixa informació, podríem dir que és el més regulat; el seu gran desavantatge és que requereixen gran capital per poder operar d’aquesta manera (ja descobriràs que això és bo).

En definitiva i per resumir, per a mi el millor que pots fer és decidir-te per un índex, que tingui un gran volum de transicions, que s’adapti a la velocitat que necessites de pantalla, que el puguis començar en cfd’s i després passar al futur. Ah… i no vagis de “crack” controlant un mercat en tens prou, a més mercats que vulguis portar a la vegada… més gran serà el desastre.

Et torno a recordar que només estàs decidint que operar, no operar-ho ja… per tant continua oblidant el tema de “llençar” calers amb aquest tema.

Crec que de moment… ja en tens prou no? Que et sembla?

  2 comments for “En què invertir?

 1. enricfranch
  22/02/2015 at 00:32

  gran reflexió. m´ha fet replantejar com iniciar-me.
  molt bona la teva experiencia

  • Trading Català
   22/02/2015 at 20:06

   Gràcies! M’alegra que t’hagi ajudat la meva reflexió. Que consti que jo no tinc la veritat absoluta, cadascú és un món… però crec que és la millor manera 🙂

Deixa un comentari

Translate »
%d bloggers like this: