El meu trading plan

Aquí t’exposo el meu TP, val a dir que és meu i personal, que em funcioni a mi no vol dir que t’hagi de funcionar a tu, però si et pot aportar alguna cosa que millori el teu… aquí te’l deixo.

Tal com em va dir en Víctor (@tradercillo), un TP ha de ser molt simple per a ser executat més fàcilment, així doncs del meu primer TP que era de 2 pàgines… ara he passat a aquest que ocupa una sola pàgina, i es basa en les 4M.

Normes de les operacions:

Durant el dia com a màxim es realitzaran 3 operacions, sense obligar-se a realitzar-les totes. Si hi ha 2 operacions negatives, és obligat deixar d’operar, però no fa falta acumular-ne dues per deixar-ho.

L’horari d’operacions com a màxim serà de 9 a 10:30 del matí i de 15:30 a 17:30 de la tarda. Només s’operarà pel matí. Si el matí acaba en positiu o s’han gastat les operacions positives o negatives mai s’operarà per la tarda. Per tant per operar per la tarda s’ha d’arribar a 0 o amb una negativa.

Un mes bo es considera fer les coses bé, per tant no és comptabilitzarà en punts.

Com entrar i sortir a mercat:

Només s’executarà l’entrada quan hi hagi una ruptura de zona/nivell amb volum i en el test d’aquesta zona la força contraria mostri una divergència remarcable; amb més justificació si en aquest test hi ha un clar secat d’aquesta força o apareixen compres o vendes.

L’entrada és realitzarà amb un stop a 15p que s’ajustarà a tècnic un cop oberta l’operació. S’intentarà que el stop no sigui major de 20p en cas que necessiti ser superior és descartarà la trade per no entrar dins de la gestió monetària.

A l’entrada se li exigirà que el retrocés garanteixi la consecució del profit, per tant és necessitarà una ruptura clara i amb desplaçament que garanteixi aquest retrocés.

La sortida buscarà maximitzar al màxim els guanys. Queda completament prohibit moure el stop si no es garanteix un profit de 10p, per tant s’esperarà que el preu superi aquests 10 (ideal a 15) per poder protegir la trade (si es necessari), mai es posarà el +1. Mínim es sortirà amb l’anterior stop, màxim el que el preu doni, ja sigui per arribar a zona, volum o trencament fins on arribi.

Graficació:

En el gràfic utilitzo fibos per controlar correccions o projeccions, i zones marcades de color on s’espera el retrocés del preu i marquen volums forts de la sessió.

I ja està, aquest és el meu trading plan… una mica més adornat per a fer-lo més entendible, però aquesta és la meva forma de treballar. Un TP mai està tancat i sempre està obert a modificacions

Espero que t’agradi conèixer com treballo.

Creat: Gener 2015

Última modificació: Setembre 2015

———–

Un trading plan es viu, i sempre ha de marcar l’evolució i adaptació del trader. Per això deixaré aquí comentat quines modificacions faig i el seu perquè:

8/5/2015

Amb ganes de simplificar més el meu TP treure coses que crec que em poden distreure o que em poden generar ansietat:

deixant una petita finestra de 10 minuts si hi ha alguna post-notícia important el migdia.

Poder operar noticies fora d’horari. No té sentit tinc un horari prou ampli de 4h per operar, si no hi ha res en aquelles hores doncs res, no puc anar a buscar els 10 minutets de la notícia, ara no toca.

Es podrà treballar sense un profit fix sempre que s’entri en BONUS setmanal o mensual.

L’objectiu mínim mensual a assolir és de 100 punts i setmanal de 25 punts; cada mes i cada setmana el comptador comença des de zero.

Per aconseguir entrar en BONUS i poder treballar sense profit fix (premi al treball ben fet) és necessari aconseguir setmanalment més de 35 punts i mensualment més de 125 punts. Si durant el moment en què s’està en BONUS es perdessin aquestes quantitats s’hauria de tornar a operar amb profit fix.

Bonus mensuals i setmanals. Els bonus es van posar per poder treballar la gestió sense profit i dins uns marges que semblaven acceptables, el que passa és que vaig agafar dos mesos molt bons i ràpidament els assolia. Crec que ara no és el moment de treballar això, és el moment de treballar les entrades i fer-ho bé. No posar-se expectatives altes de punts i anar sumant.

També afegiré un punt que no està especificat:

Màxim de pèrdues. Poso un màxim de pèrdues perquè de la mateixa manera que hi ha uns punts que consideren un més excel·lent, també n’hi ha que han de dir que no s’està operant bé, i que és millor parar i esperar sortir d’aquest drawdown.

6/7/2015

Anem a simplificar més el TP perquè menys sempre és més:

Un cop dins de mercat si en 3-4 espelmes l’operació no va a favor es pot tancar amb el resultat que hi hagi en aquell mateix moment, a l’entrar es suposa que entrem totalment a favor del context si no és el cas surto tenint clar que no m’importa el que passi després.

Tancar operacions pel camí: No té sentit que entrant i exigint-li tant poc al mercat, tanqui una operació pel camí. Porto ja més d’un mes sense tocar cap operació amb molts millors resultats. O profit o stop res més.

Per a considerar un mes bo es marcarà un objectiu mensual de 100 punts nets, un cop superat es considerarà excel·lent.
De la mateixa manera es considerarà un mes dolent si s’arriba a 50 punts negatius nets, i marcarà la finalització de l’operativa.

Valoracions en punts: Ja no hi haurà expectatives en números de punts, està molt clar el que he de fer per aconseguir punts i fent-ho s’aconsegueixen. Afegeixo un comptador de stops totals que marcaran el fi d’operativa en diari, setmanal i mensual.

L’horari d’operacions com a màxim serà de 9 a 11 del matí i de 15:30 a 17:30 de la tarda.

Horari d’operacions: Es redefineix l’horari per tal de què siguin menys hores i més efectives, establint també un pas necessari per a operar a la tarda.

tot i això per quan es treballa sense un profit fix es sortirà per arribada a zona important de volum i no progressa, volum molt alt i no hi ha continuació, per debilitat recorrent sense ganes de continuar diverses vegades o per stop suportat.

Profit fix: No té sentit que si treballo amb profit fix, expliqui com s’ha de fer sense.

És graficarà mitjançant un gràfic de punt i figura en diari i 60 minuts.

Graficació: Amb la idea d’anar perdent les línies ara actualment només deixo les del dia per acostumar l’ull. Aviat treure totes les línies i només operaré amb les zones que marqui el preu durant el dia.

13/9/2015

Ja és l’hora d’anar a per tot. Fins ara he aprés a no perdre, a controlar les emocions, ser pacient en els punts d’entrada, seleccionar les millors trades… Ara toca aprofitar tot aquest coneixement adquirit i maximitzar els guanys.

Per això i després d’unes converses amb gent que m’estimo i admiro molt… he decidit anar a per un stop tècnic i un profit màxim. Degut a això, he realitzat les modificacions pertinents al meu TP.

Tal com queda està explicat en la part superior, aquí les coses eliminades:

Les entrades a mercat es realitzaran mitjançant unes bràquets per poder aconseguir el profit i la seva puntuació. Les bràquets d’entrada el mercat són d’un profit de 10 punts i un stop de 10 punts.

A l’entrada se li exigirà que el retrocés garanteixi la consecució del profit, o sigui si el retrocés és de 10 punts, és molt difícil i arriscat que si no trenca l’anterior màxim doni el profit, per tant es buscarà un retrocés més important, esperar-lo garantirà una millor proporcionalitat.

La sortida de la trade serà pel profit ja marcat abans.

Entrades i sortides: S’ha eliminat tot el tema de els brakets degut a que ara s’ha de maximitzar l’operació.

Tot i això es posarà un límit de pèrdues diària, setmanal i mensual per deixar l’operativa i no fer un forat molt gran. Tot i que el control és econòmic jo el deixo en forma de “stops nets”: 2 diaris, 6 setmanals, 15 mensuals. Si s’arriba a la numeració es deixa l’operativa fins que es recuperi el dia, setmana o mes.

Operacions: Un cop el sistema està demostrat que te l’esperança positiva s’ha d’entrar quan toca, ja que acumular una pèrdua i no entrar quan dona el guany li resta eficàcia. Per controlar les pèrdues ja hi ha la sortida de dos operacions negatives.

És graficarà mitjançant un gràfic de punt i figura en diari. Es pot acompanyar el gràfic de directrius que marquin la tendència

Graficació: Actualment es treballa amb volums i zones generades el mateix dia d’operativa.

  5 comments for “El meu trading plan

 1. 31/03/2015 at 16:51

  Molt bo!

  Una pregunta, cuando hablas de entrar al mercado, ¿qué setup o setups utilizas más? Con cual te sientes más cómodo? Sueles entrar al corte de C, al corte de 0-B? Al testar zona, con entrada límite en la zona?

  Gracias crack!

  • Trading Català
   31/03/2015 at 17:23

   Depende del contexto del momento y como vea que va el mercado. No me fijo tanto en si es un abc sino mas en la zona y en lo que hace el precio. Si la zona me parece tan clara que se apoya en ella y termina el retroceso, entro directamente; si le exijo algo mas de confirmación ya sea por compras o ventas, o porque el secado no me parece tan claro quizá si que ya entro al corte de esa vela.
   Mirare de hacer un post sobre entradas en un futuro 🙂

 2. 31/03/2015 at 20:30

  Ok gracias! ¿Siempre operas en el mismo TF? Cuál es en el que operas normalmente, 1′? Sabiendo que tienes más abiertos, hablo en el que das entrada y salida, ¿o también depende del momento?

  Gracias!

  • Trading Català
   01/04/2015 at 11:15

   No hay un TF definido, hay que adaptarlo a lo que mejor te este mostrando el mercado. Siempre tengo 15 y 5 minutos abiertos para ver un poco a mas grande rango que hace el mercado, a parte que así controlas zonas de días anteriores. El chart de operativa siempre está a 1 minuto, pero a veces va a 2 o incluso a 3 si es necesario.
   Tengo alguna vez abierto algún otro chart con 15 segundos si el mercado lo requiere o de punto y figura para ir marcando si sale alguna zona horaria fuerte.
   En definitiva, da igual lo que haga yo, tu tienes que llegar a entender el mercado con los charts que necesites y dependiendo de la lectura que quieras sacarle, no sera lo mismo trabajar con operaciones de poco rango a mas rango 😉

 3. 01/04/2015 at 11:52

  Exacto, cada uno se adapta a sus TF y demás, se siente más cómodo en unos setups que otros, etc.
  Me ha quedado todo claro!!
  Gracias por explicar tu TP, creo que le servirá a mucha gente.

Deixa un comentari

Translate »
%d bloggers like this: