Canviar línies de contracte (o recuperar-les) amb ninja

Avui us deixaré dos posts en un, en principi és una mateixa operació però es pot utilitzar amb dues funcions.

Comencem per la primera i la més utilitzada, el canvi de línies del contracte.

Quan venç un contracte del futur i en comença un de nou, s’ha d’afegir-lo a ninja i crear un nou Chart. El problema és que tens tot el contracte anterior graficat amb línies horitzontals, directrius, etc… i ho perds tot, o sigui et toca començar des de zero i tornar a posar-ho tot de nou, ja sigui copiant-les del contracte anterior (mirant on les tens i posar-ho igual en l’altre gràfic) o graficant directament de nou.

El truc que t’ensenyaré, t’estalviarà tota aquesta feina.

Entenc que ja treballes amb ninja i que saps crear un Chart nou, per tant com cada nou contracte afegeixes el teu contracte nou i n’obres un Chart, evidentment veuràs que està tot en blanc. Un cop fet això, tanques ninja.

Ara vas a la carpeta de perfil del ninja, on es guarda tot (està dins de “Documents” del teu perfil d’usuari) i entres aquí dins:

Ninja Trader 7 -> templates -> GlobalChartObject

globalchart

Un cop dins veuràs tots els contractes dels productes que has anat tenint, un d’ells serà el nou que has creat. L’únic que has de fer és renombrar l’arxiu, en l’exemple de la foto pots veure com el FDAX 09-14.xml ha passat a ser FDAX 09-14.old

Un cop fet això has d’agafar i copiar i pegar l’arxiu del contracte que vols importar les dades (suposem que és el FDAX06-14.xml). Ara et crearà un arxiu que al final et dirà copia o un 2 perquè no pot haver-hi dos arxius que es diguin igual en la mateixa carpeta.

L’únic que has de fer ara és donar-li el nom del contracte actual, o sigui posar-hi el que has renombrat a .old en el primer pas “FDAX 09-14.xml”

I ja està, simplement renombrant l’arxiu que no te línies, copiant el que les te, i donar-li el nom del que no en tenia, ara obriràs ninja i… tindràs totes les línies igual que les del contracte d’on venies.

Mol més fàcil que copiar-les totes d’una en una no?

Ara anem per la segona part…

Imagina que perquè es penja ninja, perquè les borres sense voler o per qualsevol altra cosa, perds totes les línies del gràfic.

Si tens sincronitzat el ninja amb Dropbox tal com vaig explicar aquí, ja sigui perquè l’utilitzes amb dos PC’s o simplement perquè d’aquesta forma tens un backup del teu ninja… amb aquesta utilitat pots recuperar-les amb un sol click.

S’ha d’anar a la web de Dropbox i en la mateixa carpeta on s’indicava en l’apartat anterior. Un cop allí selecciona el contracte del qual s’han perdut les línies, botó dret i es selecciona “versions anteriors”.

dropold

Un cop fet això et sortirà un llistat amb totes les modificacions d’aquest arxiu. L’únic que has de fer, és seleccionar una versió que si contenia les línies, ja fos de fa 1h o de 2 dies anteriors.

Li dónes a recuperar i ja està, tindràs les línies del teu gràfic igual que el dia, hora i minut seleccionats.
Doncs ja està, et recordo que sempre que modifiquis aquests arxius has de tenir el ninja tancat, no pot estar en ús.

Res més, espero que a partir d’ara… el trading et sigui més fàcil amb aquest truc.

  3 comments for “Canviar línies de contracte (o recuperar-les) amb ninja

 1. Jordi_jungle
  08/05/2015 at 09:20

  Gràcies!!!!

 2. gaby
  29/08/2016 at 16:41

  Muchas gracias por tus aportes, son magníficos.
  Tengo un problema al usar el truco de cambiar las lineas al cambiar el contrato.
  En concreto lo que me pasa es que en el contrato 09-16 del SP, no consigo que coja el fichero del 06-16 cambiado el nombre a 09-16, cuando NINJA abre, ese nuevo fichero lo borra automáticamente. He probado varias cosas y no ha y manera. El año pasado me paso tambioen con este contrato, con el resto de contratos tu truco funciona de maravilla. ¿Te ha ocurrido anteriormente??, sabes de alguien a quien le haya pasado lo mismo??
  Espero tus noticias, un abrazo

  • tradingcatala.cat
   26/09/2016 at 12:20

   Muy buenas, pues no lo se.
   Yo siempre lo que hago es cuando tengo el grafico en blanco pinto alguna línea, así ya me crea el archivo del nuevo contrato luego ya solo es renombrar, espero que te ayude. Salud!

Deixa un comentari

Translate »
%d bloggers like this: